Narrefest.

Nåmen så skulle jeg til fest. Eller det skulle jeg egentlig ikke, for der var sløje udsigter til pasning af afkommet, men jeg ville gerne. Altså sådan rigtig gerne. Det var nemlig sådan en rigtig fest, hos een jeg ser alt for lidt, med voksne, nye mennesker, fancy lejlighed ved vandet, og ikke mindst Nikolaj Sonne, der næppe ville værdige mig et blik, når nu jeg er sådan en sløj type, der ikke har råd til en iPad, men som jeg alligvel virkelig gerne ville bage lidt på. Nåmen det skulle jeg jo ikke, så hul i det. Jeg ville sikkert heller ikke ane hvad jeg skulle sige, og kvaje mig gebommerligt. Hvem har også brug for den slags.

Så blev Jr. tilbudt en legeaftale med overnatning, og jeg anede glimt af håb. Det ville måske endda blive rigtig godt. På med de røde stilletter, dulle garnet op og dyppe øjnene i en masse sort. Fem minutter inden afgang, blev legeaftalen aflyst. Nåmen så bliver vi da bare hjemme. Jr. græd af skuffelse, jeg smilede kunstigt, slog det hen og afmonterede øjnene. Vi laver fiskefrikadeller, gør vi.

Så gik vi op til overboen og spiste jordbær til dessert. Det var djævlens hyggeligt. De har en søn på Jr.s alder, og foreslog at han i stedet kunne sove oppe hos dem. Jaaaa, det vil vi da frygtelig gerne tage imod, sikke’t tilbud. Ingen græd, og jeg listede ned igen. Nu var det blevet lidt sent efter gammelt røvhul tidsregningen, altså efter 22, men med et par kopper kaffe eller fire, ville jeg sikkert kunne blive klar igen. På med de røde stiletter, dulle garnet op og dyppe øjnene i masser af sort. Den slags tager altså tid!

Spændt op. Først senere opdagede jeg, at Jr. åbenbart har kastet op, nyst e.l. på spejlet. Oh well!

På vej ud af døren, tjekke om jeg har pas, penge og charme med, og så høres gråd fra overetagen. Fem minutter inden afgang, sad Jr. i underbukser og bamse på trappen og savnede mig så forfærdeligt, at han hellere ville være i sin egen seng. Det var jo intet problem, det gør vi da bare. Lyden inde i mit hoved:”AAARRGGHH, lorteliv!!”.

Han faldt i søvn på halvandet minut, og jeg overvejede at afmontere øjnene endnu en gang, men gav fortabt af udmattelse og angst for, om man mon kan komme til at rense sine øjenlåg helt af, når nu man gør det konstant. Festen, der nu havde antaget mytiske proportioner, blev ikke til noget. Jeg bliver altså aldrig gift med Mr. Gadget, eller møder nye, vildt spændende mennesker med dybde og udsigt over vandet. Jeg havde til gengæld drukket fire kopper ret stærk kaffe, så fik heller ikke rigtig sovet.

Hvordan den fest blev så vigtig, skal jeg ikke kunne sige, men det var som at få stjålet sine julegaver, efter at være blevet vist den fine indpakning flere gange. Så oplever man nok for lidt. Det var garanteret en herrekedelig møgfest med udsigt over svømmende plamager af skrald.

13 thoughts on “Narrefest.

 1. Hvis du var katolik – mange (andre ) ting taler imod den idé – men h v i s, så var du blevet helgenkåret.
  Hjælper dét ?

  Like

 2. Åh, hvor jeg kender følelsen. Har dog aldrig på samme aften fået frarøvet muligheden for at svinge med hofterne og ryste garnet iført fine stiletter. Jeg fik helt ondt i maven af medynk! Hvor er du dog en god mor. Tænk sig at udbrud og des lignende forblev inde i dit hoved og ikke blev slynget ud over uforvarende børn eller voksne inden for uheldig rækkevide.
  Håber du snart får ny invitation med påklipset pasningsmulighed – så langt væk, at der ingen vej er tilbage, hverken hjem til mor eller hjem fra fest 🙂

  Like

  • Ved ikke om jeg var en god mor lige der, altså om mit pokerfjæs var helt stift og ærgerligt, men han var vist for træt til at være andet end taknemmelig. 🙂 Og ja, næste gang sender jeg ham til Jylland først.

   Like

 3. Jamen, det er DA snyd, når nogen stjæler ens julegaver. Også selvom det er ens eget afkom, der er denne ‘nogen’. Men selvfølgelig var det en dødsyg fest – du var jo ikke med …

  Like

Skriv endelig din mening.

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s